"Hem creat llibretes per reflexionar sobre els aprenentatges de la Mostra": Montse Jaén

 Escrit per Marina Rodríguez i Judit Suriol




La Montse Jaén és professora de l'institut Baixamar de Vilanova i la Geltrú. Ella i la Sara Tàpia, professora de Tecnologia del mateix institut són les creadores de la idea de fer llibretes per a escriure un dossier durant els dies que dura la Mostra,que és el treball de síntesi de 1r d'ESO. Li hem fet una entrevista per a saber-ne més. Aquí la teniu:

  • D'on va sorgir la idea de fer llibretes per a escriure un dossier?
Se'ns va ocórrer l'any passat, quan tant la Sara Tàpia com jo fèiem un taller de llibretes per Sant Jordi, que va tenir molt d'èxit. Llavors vam pensar que podia ser la part artística de la Mostra, i, a més d'això, els alumnes podien donar-hi un toc personal. I, de fet, així ho fan, perquè els alumnes hi deixen anar la seva creativitat.


  • Quin és l'objectiu?
L'objectiu de les llibretes és fer un dossier, és a dir, fer-hi una reflexió de tots els aprenentatges, de valorar el que hem fet, com ho hem fet i de la manera que ho hem fet.És una manera gràfica d'organitzar-nos. I sobretot, per a parar i pensar què hem fet i per què ho hem fet, per què, si no, fem moltes coses, però no sabem exactament què. Fem servir la llibreta com  una eina de reflexió per al treball i tenir les coses més ben assumides.

  • Com has après a fer llibretes?
 A mi m'encanten els treballs manuals i, una vegada, em vaig comprar un llibre per a aprendre a fer enquadernacions. La veritat, amb el llibre no em va quedar molt clar el que s'havia de fer i vaig buscar a Internet, on hi ha molts tutorials per a fer llibretes precioses. N'he fet i regalat moltes.

  • Per què és tan important el contingut del dossier?
El fet d'escriure fa que la memòria perduri, fa treballar el que tenim al cervell i ho acabem escrivint, acaba concretat. També és una bona eina per a poder tenir-la sempre i poder-la veure quan sigueu grans. Tenir una llibreta que vas fer tu i llegir les reflexions que feies quan anaves a 1er d'ESO és una cosa molt maca. El dossier és una experiència bonica i perdurable.  


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Parlem amb el Roger Grau

Parlem amb el creadora del logo guanyador, Clàudia Baig.